Κύριος Ερευνητής

Ο Ιωάννης Σακαρίδης αποφοίτησε από τη Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2003, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Reading στο MSc in Food Technology and Quality Assurance και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε το διδακτορικό του στην Κτηνιατρική σχολή, στον τομέα Υγιεινής των Τροφίμων Ζωικής προέλευσης. Παράλληλα εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων, ελεγκτής κτηνίατρος στην Κτηνιατρική Διεύθυνση Κιλκίς και στο Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και από το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται ως επιθεωρητής συστημάτων διασφάλισης ποιότητας). Μετά το πέρας  της διδακτορικής του διατριβής εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ και στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας στις Κτηνιατρικές Σχολές του Liverpool, του Surrey και του ΑΠΘ όπου και συμμετείχε στη διδασκαλία των μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και σήμερα υπηρετεί  ως δόκιμος ερευνητής στον Τομέα της Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ Δήμητρα.  

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν όλο το φάσμα της Υγιεινής των Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα τροφιμογενή παθογόνα βακτήρια, την αντιμικροβιακή τους αντοχή, τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων και τη χρήση μοριακών μεθόδων για τον έλεγχο της αυθεντικότητας των τροφίμων.

Έχει συντονίσει 3 ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής και συμμετάσχει σε άλλα 4 ως μέλος της ερευνητικής ομάδας, έχει δημοσιεύσει 13 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά έως σήμερα, έχει παρουσιάσει εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού ως προσκεκλημένος ομιλητής, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και είναι κριτής σε 6 επιστημονικά περιοδικά της ειδικότητας του.

Δρ Ιωάννης Σακαρίδης

Dr. Ioannis Sakaridis

DVM, MSc, PhD, FHEA, MRCVS

Τηλ.: 2310365389

Email: sakaridis@vri.gr

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ